Меню
Меню
Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

13.06.2022 20:02:38

Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

 

Десетки милиони хора по света използват вейпинга, за да си помогнат да се откажат от тютюнопушенето и основната причина за това е, че вейпингът е удоволствие, докато другите форми на никотинов заместител не са. Хората не пушат цигари само заради никотина, те също пушат, защото им е приятно. Ако единствената причина, поради която хората пушат, беше да задоволят никотиновия си глад, пушенето щеше да изчезне веднага щом първата никотинова дъвка се появи на пазара. Вейпингът работи, защото преодолява разликата между тютюнопушенето и традиционните форми на никотинов заместител.

Причината, поради която казваме тези неща, е че има хора в света, за които изпаряването не е толкова приятно, колкото би трябвало да бъде. Тези хора откриват, че изпитват възпалено гърло, докато изпаряват или че изпаряването ги кара да кашлят. Възпалено гърло или кашлица при изпаряването изобщо не е нормално и може да отнеме цялото удоволствие от вашето преживяване.

Не искаме това да се случва – така че в тази статия ще дадем някои съвети, които могат да ви помогнат да стигнете до корена на проблема. Ще обясним как да излекуваме възпалено гърло при изпаряване и също така ще поговорим за възможните първопричини за кашлица при вейпинга, и ще опишем нещата, които можете да направите, за да направите изпаряването толкова приятно, колкото би трябвало да бъде.

 

Нивото на никотин е твърде високо

 

За да можете да се насладите на вейпинга във възможно най-пълна степен, е изключително важно нивото на никотина на вашата електронна течност да отговаря на вашите нужди. Ако нивото на никотин ви е твърде ниско, няма да намерите изпарението за удовлетворяващо – но можете лесно да коригирате това, като изпарявате по-често или като преминете към по-високо никотиново ниво. Въпреки това, ако силата на никотина ви е твърде висока, може изобщо да не сте в състояние да изпарявате, защото ще кашляте или ще имате възпалено гърло, когато се опитате да вдишвате парата. Вейпингът причинява ли ви удар в гърлото, който е дори по-интензивен от това, което чувствате, когато пушите цигара? Много е вероятно силата на никотина да е твърде висока.

 

Използвате грешен тип никотин

 

Марките за вейп сок правят електронни течности с два вида никотин: freebase никотин и никотинови соли. В Европа обичайно могат да се намерят електронни течности и с двата вида никотин. Някои хора откриват, че висококачествената freebase никотинова течност причинява възпалено гърло или ги кара да кашлят. Ако това е вярно за вас, опитайте вместо това да изпарявате никотинови соли. Тъй като те са по-малко алкални от freebase никотина и много хора смятат, че са по-меки (щадящи).

 

Използвате грешното съотношение VG/PG

 

Растителният глицерин (VG) и пропилен гликолът (PG) са двете основи, които се използват за направата на електронна течност. В типична вейп бутилка, само около 10-15 процента от съдържанието са аромати и никотин. Останалото е смесица от VG и PG. VG и PG имат различни свойства. VG има тенденция да произвежда по-големи облаци, докато PG е по-добър носител на аромати.

Тъй като и VG, и PG имат желани характеристики, електронните течности представляват смес от двете. PG обаче има една характеристика, която някои хора не харесват: PG може да създаде леко драскане в гърлото. Някои хора тълкуват това усещане като задоволителен удар в гърлото. Други обаче го тълкуват като болка в гърлото. Ако попадате във втората група, трябва да помислите да опитате електронна течност с по-висок процент VG. Възможно е дори да намерите електронните течности, които изобщо не съдържат PG.

 

Вашата кашлица може да бъде страничен ефект от отказването на тютюнопушенето

 

Много нови вейпъри поемат ангажимента, че ще спрат да пушат завинаги, веднага щом закупят първите си вейп устройства. Обикновено в началото след като откажат цигарите, дългогодишните пушачи усещат засилена кашлица. Това често е вярно дори за тези, които преминават директно от тютюнопушене към вейпинг. Повишената кашлица се появява, защото белите ви дробове стават по-активни, след като вече не се пълнят с дим. Те веднага започват да работят, за да изчистят катрана и това ви кара да кашляте.

Имайки това предвид, „вейп кашлицата“, която се появява, когато за първи път спрете да пушите, може всъщност да няма нищо общо с изпаряването. Ако се притеснявате, че кашлицата може да е признак на по-сериозен проблем, трябва да говорите с Вашия лекар. В противен случай най-вероятно няма за какво да се притеснявате. Кашлицата трябва да отшуми след няколко дни.

 

Не използвате подходящо вейп устройство

 

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, когато пазарувате  първия си вейп комплект, е че устройството може да бъде проектирано, както за вдишване от устата към белия дроб (MTL), така и за директно към белия дроб (DL). Когато погледнете устройствата, които продаваме тук в BoomBVaping, ще забележите, че описанията на нашите продукти винаги обясняват за какво точно е проектирано устройството и от кой тип са. По този начин ще сте сигурни, че устройството, което в крайна сметка закупите, ще бъде идеално за вас.

Да предположим обаче, че сте купили първото си вейп устройство, без първо да потвърдите предназначения му стил на вдишване. В този случай може да откриете, че вейпингът ви кара да кашляте, защото характеристиките на въздушния поток на вашето устройство не са подходящи за предпочитания от вас стил на вдишване. Най-добрият ви вариант е да закупите електронно устройство, което е проектирано за желания стил на вдишване. Дотогава обаче можете също да опитате да регулирате въздушния поток на текущото си устройство, за да го направите по-стегнат или по-хлабав.

 

Не пиете достатъчно вода

 

Една от характеристиките, които растителният глицерин (VG) и пропилен гликола (PG) споделят, е че и двете са овлажнители – привличат и улавят влагата. Тъй като VG и PG имат това свойство, някои хора откриват, че вейпингът понякога ги кара да се чувстват дехидратирани. Дехидратацията, разбира се, може да ви причини възпалено гърло при изпаряване. Ако изпитвате други симптоми на дехидратация докато изпарявате– като сухота в устата или напукани устни – има голям шанс да не получавате толкова течност, колкото ви е необходима. За щастие има лесен начин да поправите това: Пийте повече вода докато изпарявате.

 

Използваната мощност на вашето устройство е твърда висока

 

Последната причина, поради която вейпингът може да ви причини възпалено гърло или да ви накара да кашляте, е че мощността, която сте задали на вашето устройство твърде висока. Вейп мод с регулируема мощност е нещо страхотно, ако сте напреднал вейпър, защото ви дава възможност да персонализирате вашето вейп изживяване и да се наслаждавате на топлината и интензивността, които предпочитате. Отрицателният аспект на използването на вейп устройство с регулируема мощност обаче е, че е възможно да зададете твърде висока мощност.

Всяка вейп намотка има предложен диапазон на мощност във ватове, гравиран отстрани на корпуса. В кутията ще намерите и предложения диапазон на мощността за съответната намотка. Производителите тестват намотките за своите вейп танкове, за да определят диапазоните на мощност, в които могат да работят. Въпреки, че може да се изкушите да настоите танка си с по-висок от препоръчителния му диапазон на мощност, за да получите възможно най-големите облаци, най- вероятно ще изгорите вашата изпарителна глава, ако сте твърде агресивни с настройките си за мощност . Изгоряла изпарителна глава не само ви дава лошо качество на вкуса, но също така е много вероятно да ви причини възпалено гърло. Винаги се уверете, че вашият мод е настроен на ниво на мощност в рамките на препоръчания обхват на мощността на вашата изпарителна глава.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Вейп Блог

Вейп Блог - www.boombvaping.com

Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини Десетки милиони хора по света използват вейпинга, за да си помогнат да се откаж Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини Десетки милиони хора по света използват вейпинга, за да си помогнат да се откаж 2022-08-21T09:09:31+03:00 Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате – възможни причини

<p><strong>Поява на кашлица или възпалено гърло докато изпарявате &ndash; възможни причини</strong></p> <p><span>&nbsp;</span></p> <p>Десетки милиони хора по света използват вейпинга, за да си помогнат да се откажат от тютюнопушенето и основната причина за това е, че вейпингът е удоволствие, докато другите форми на никотинов заместител не са. Хората не пушат цигари само заради никотина, те също пушат, защото им е приятно. Ако единствената причина, поради която хората пушат, беше да задоволят никотиновия си глад, пушенето щеше да изчезне веднага щом първата никотинова дъвка се появи на пазара. Вейпингът работи, защото преодолява разликата между тютюнопушенето и традиционните форми на никотинов заместител.</p> <p>Причината, поради която казваме тези неща, е че има хора в света, за които изпаряването не е толкова приятно, колкото би трябвало да бъде. Тези хора откриват, че изпитват възпалено гърло, докато изпаряват или че изпаряването ги кара да кашлят. Възпалено гърло или кашлица при изпаряването изобщо не е нормално и може да отнеме цялото удоволствие от вашето преживяване.</p> <p>Не искаме това да се случва &ndash; така че в тази статия ще дадем някои съвети, които могат да ви помогнат да стигнете до корена на проблема. Ще обясним как да излекуваме възпалено гърло при изпаряване и също така ще поговорим за възможните първопричини за кашлица при вейпинга, и ще опишем нещата, които можете да направите, за да направите изпаряването толкова приятно, колкото би трябвало да бъде.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Нивото на никотин е твърде високо</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>За да можете да се насладите на вейпинга във възможно най-пълна степен, е изключително важно нивото на никотина на вашата електронна течност да отговаря на вашите нужди. Ако нивото на <span><a href="https://boombvaping.com/category/nikotinov-shot">никотин</a></span> ви е твърде ниско, няма да намерите изпарението за удовлетворяващо &ndash; но можете лесно да коригирате това, като изпарявате по-често или като преминете към по-високо никотиново ниво. Въпреки това, ако силата на никотина ви е твърде висока, може изобщо да не сте в състояние да изпарявате, защото ще кашляте или ще имате възпалено гърло, когато се опитате да вдишвате парата. Вейпингът причинява ли ви удар в гърлото, който е дори по-интензивен от това, което чувствате, когато пушите цигара? Много е вероятно силата на никотина да е твърде висока.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Използвате грешен тип никотин</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Марките за вейп сок правят електронни течности с два вида никотин: freebase <span><a href="https://boombvaping.com/category/nikotinov-shot">никотин</a></span> и <span><a href="https://boombvaping.com/category/nikotinovi-soli">никотинови соли</a></span>. В Европа обичайно могат да се намерят електронни течности и с двата вида никотин. Някои хора откриват, че висококачествената freebase никотинова течност причинява възпалено гърло или ги кара да кашлят. Ако това е вярно за вас, опитайте вместо това да изпарявате никотинови соли. Тъй като те са по-малко алкални от freebase никотина и много хора смятат, че са по-меки (щадящи).</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Използвате грешното съотношение VG/PG </u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Растителният глицерин (VG) и пропилен гликолът (PG) са двете основи, които се използват за направата на електронна течност. В типична вейп бутилка, само около 10-15 процента от съдържанието са аромати и никотин. Останалото е смесица от VG и PG. VG и PG имат различни свойства. VG има тенденция да произвежда по-големи облаци, докато PG е по-добър носител на аромати.</p> <p>Тъй като и VG, и PG имат желани характеристики, <span><a href="https://boombvaping.com/category/technosti">електронните течности</a></span> представляват смес от двете. PG обаче има една характеристика, която някои хора не харесват: PG може да създаде леко драскане в гърлото. Някои хора тълкуват това усещане като задоволителен удар в гърлото. Други обаче го тълкуват като болка в гърлото. Ако попадате във втората група, трябва да помислите да опитате електронна течност с по-висок процент VG. Възможно е дори да намерите <span><a href="https://boombvaping.com/category/technosti">електронните течности</a></span>, които изобщо не съдържат PG.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Вашата кашлица може да бъде страничен ефект от отказването на тютюнопушенето</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Много нови вейпъри поемат ангажимента, че ще спрат да пушат завинаги, веднага щом закупят първите си вейп устройства. Обикновено в началото след като откажат цигарите, дългогодишните пушачи усещат засилена кашлица. Това често е вярно дори за тези, които преминават директно от тютюнопушене към вейпинг. Повишената кашлица се появява, защото белите ви дробове стават по-активни, след като вече не се пълнят с дим. Те веднага започват да работят, за да изчистят катрана и това ви кара да кашляте.</p> <p>Имайки това предвид, &bdquo;вейп кашлицата&ldquo;, която се появява, когато за първи път спрете да пушите, може всъщност да няма нищо общо с изпаряването. Ако се притеснявате, че кашлицата може да е признак на по-сериозен проблем, трябва да говорите с Вашия лекар. В противен случай най-вероятно няма за какво да се притеснявате. Кашлицата трябва да отшуми след няколко дни.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Не използвате подходящо вейп устройство</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, когато пазарувате &nbsp;първия си вейп комплект, е че устройството може да бъде проектирано, както за вдишване от устата към белия дроб (MTL), така и за директно към белия дроб (DL). Когато погледнете устройствата, които продаваме тук в <span><a href="https://boombvaping.com">BoomBVaping</a></span>, ще забележите, че описанията на нашите продукти винаги обясняват за какво точно е проектирано устройството и от кой тип са. По този начин ще сте сигурни, че устройството, което в крайна сметка закупите, ще бъде идеално за вас.</p> <p>Да предположим обаче, че сте купили първото си вейп устройство, без първо да потвърдите предназначения му стил на вдишване. В този случай може да откриете, че вейпингът ви кара да кашляте, защото характеристиките на въздушния поток на вашето устройство не са подходящи за предпочитания от вас стил на вдишване. Най-добрият ви вариант е да закупите електронно устройство, което е проектирано за желания стил на вдишване. Дотогава обаче можете също да опитате да регулирате въздушния поток на текущото си устройство, за да го направите по-стегнат или по-хлабав.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Не пиете достатъчно вода</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Една от характеристиките, които растителният глицерин (VG) и пропилен гликола (PG) споделят, е че и двете са овлажнители &ndash; привличат и улавят влагата. Тъй като VG и PG имат това свойство, някои хора откриват, че вейпингът понякога ги кара да се чувстват дехидратирани. Дехидратацията, разбира се, може да ви причини възпалено гърло при изпаряване. Ако изпитвате други симптоми на дехидратация докато изпарявате&ndash; като сухота в устата или напукани устни &ndash; има голям шанс да не получавате толкова течност, колкото ви е необходима. За щастие има лесен начин да поправите това: Пийте повече вода докато изпарявате.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Използваната мощност на вашето устройство е твърда висока</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Последната причина, поради която вейпингът може да ви причини възпалено гърло или да ви накара да кашляте, е че мощността, която сте задали на вашето устройство твърде висока. <span><a href="https://boombvaping.com/category/veyp-modove-vape-mods">Вейп мод</a></span> с регулируема мощност е нещо страхотно, ако сте напреднал вейпър, защото ви дава възможност да персонализирате вашето вейп изживяване и да се наслаждавате на топлината и интензивността, които предпочитате. Отрицателният аспект на използването на вейп устройство с регулируема мощност обаче е, че е възможно да зададете твърде висока мощност.</p> <p>Всяка вейп намотка има предложен диапазон на мощност във ватове, гравиран отстрани на корпуса. В кутията ще намерите и предложения диапазон на мощността за съответната намотка. Производителите тестват намотките за своите <span><a href="https://boombvaping.com/category/izpariteli-atomizers">вейп танкове</a></span>, за да определят диапазоните на мощност, в които могат да работят. Въпреки, че може да се изкушите да настоите танка си с по-висок от препоръчителния му диапазон на мощност, за да получите възможно най-големите облаци, най- вероятно ще изгорите вашата <span><a href="https://boombvaping.com/category/izparitelni-glavi">изпарителна глава</a></span>, ако сте твърде агресивни с настройките си за мощност . Изгоряла <span><a href="https://boombvaping.com/category/izparitelni-glavi">изпарителна глава</a></span> не само ви дава лошо качество на вкуса, но също така е много вероятно да ви причини възпалено гърло. Винаги се уверете, че вашият мод е настроен на ниво на мощност в рамките на препоръчания обхват на мощността на вашата <span><a href="https://boombvaping.com/category/izparitelni-glavi">изпарителна глава</a></span>.</p>

, , ,
Сравнение на продукти