Меню
Меню
 • Начало
 • Често задавани въпроси (FAQ)

Често задавани въпроси (FAQ)

Често задавани въпроси

 1. Какво е вейпингът ?

Изпаряването е процес на вдишване и издишване на пара посредством електронна цигара / изпарител. Това е еволюцията на пушенето заменяща голяма част от негативните асоциации със стария навик на запалване на цигара. Техническият термин за пара е течен аерозол.

Вейпа работи когато „Е-течност“ е нагрята създавайки пара, която се вдишва и издишва. Е-течностите имат различна сила на никотинът, дори има и такива, които са без никотин. Вейпингът се счита като една от по – безвредните алтернативи на пушенето.

 1. Как работят електронните цигари?

Има 3 компонента в електронната цигара

 1. Батерия (под система, мод, под мод)
 2. Атомайзер / Танк ( нещото, в което се слага течността) обикновенно това е стъклен флакон, който има намотка с определено съпротивление, която се нагрява
 3. Течност.

Батерията изпраща ток през намотката (в изпарителя), която е обвита в памук, които е попит с течност и с процеса на нагряване течността приема състояние на пара, която вдишваме и издишаме.

 1. Кое ниво на никотин е най – подходящо за мен?

Ние предлагаме да започнете между 3 и 12мг никотин. Можете да погледнете таблицата по – долу за да видите нашите препоръки

 

Пуша Ниво на никотин
0 - не пуша 0 никотин
кутия за седмица Между 0 и 3мг
2 кутии на седмица 3мг никотин
1 кутия на 3 дни 6мг
Кутия на ден Между 9 и 12мг

Като нов във вейпинга, който иска да откаже цигарите препоръчваме да започнете с по – високата граница на никотин и да го намаляте постепенно за да получите максималното удоволствие за вашите изисквания.

 1. Какво са омове?

Ом е единица за съпротивление. По – ниското съпротивление означава, че повече ток ще преминава през намотката ако увеличите съпротивлението по – малко ток ще преминава през намотката. Като използвате атомайзер с по – ниско съпротивление следните неща ще Ви направят впечатление:

 • Повече топлина се генерира при намотката
 • Повече пара се генерира
 • Можете да усетите по интензивен вкус (макар, че вкусовете се представят различно според атомайзера)
 • Парата ще бъде по топла.

А когато използвате атомайзер с по – високо ниво на съпротивление:

 • По – малко електричество ще минава през намотката
 • По – малко топлина се генерира
 • По – малко количество пара възпроизвежда
 • По – студена е парата
 • Можете да усетите по – малко вкус при изпаряване

Но плюсовете са:

 • Животът на батерията ще бъде по – дълъг
 • По – малко Е-течност ще бъде използвана
 • По – малка е вероятността да усетите суха дръпка.

 

 1. Забелязвам лека промяна в цвета на моята течност безопасно ли е да я ползвам?

Да! Можете да използвате течността си при промяна на цвета.

Е – течностите могат да променят цвета си с времето заради някакъв вид оксидация.

Екстремни температурни промени или директна слънчева светлина могат да помогнат на този процес

До колкото нашето проучване ни показва, това е безвреден процес и тази смяна на цвета не променя качествата на Е-течностите.

Ако желаете можете да държите течностите си в хладилника. При ползване да я извадите изчакате да стане със стайна температура, да я разклатите и е готова за ползване. Моля дръжте далеч от деца!

 1. Ще ми помогне ли вейпингът да спра цигарите? Мога ли да вейпвам докато пуша обикновенни цигари?
  Вейпинга е помогнал на нас и много други да спрат цигарите. Няма гаранция, че ще помогне, но 2,3 милиона вейпъри само в Англия няма как да бъркат. Можете разбира се да използвате традиционни цигари докато вейпвате няма правила, но ако вейпвате и все още пушите обикновенни цигари може би вашата течност е с твърде малко количество никотин.
 2. Незаконно ли е да пушиш на затворени помещения ?

Понеже електронните цигари нямат горене, те не са обхванати от закона, но всяка частна сграда има своите собствени закони така, че е най – добре да се посъветвате с персонала на учреждението.

 1. Мога ли да взема вейп нещата си при самолетен полет?

Трябва да проверите авиолинията, която ползвате за да се уверите, че нямат политика срещу носенето на вейп в самолета.

 1. Вейпинга има ли същият вкус като цигарите?

Има безкрайно много аромати при вейпа и със сигурност ще можете да репликирате любимият си тютюн. Качествените вейп изпарители и модове могат лесно да създадат този удар в гърлото, който търсите. Ако устройството Ви не може да пресъздаде това усещане най – вероятно използвате течност с твърде малко никотин.

 1. Как се правят течностите?

Миксиране и отлежаване – Проплен Гликол, Растителен Глицерин, аромати и (ако се добавя) никотин.

 1. Колко никотин има в течностите ? Има ли течности без никотин ?

Никотинът се калкулира като пропорция на цялата течност. Ако имате 10мл бутилка от 12мг никотин – процента никотин в тази бутилка е 1,2% общо 12мг. Обикновенно течностите идват в разфасовки от 24мг, 18мг, 12мг, 6мг, 3мг както и такива без никотин – така, че да съществуват такива без никотин, които можете да вейпвате.

 1. Колко време трайността на течностите?

Повечето течности имат живот около година и половина, дори и повече ако ги държите далеч от слънчева светлина, но всеки път проверявайте срока на годност.

 1. Мога ли да миксирам различни вкусове заедно?

Да, можете да миксирате различни вкусове.

 1. Вейп системите имат ли нужда от външни батерии ?

Някои вейп системи имат вградени батерии и нямат нужда от външни такива. Други използват различни видове като 18650, 21700 или 20700, както могат да бъдат по една или две, които да захранват модът .

 1. Как да си напълня резервоара на електронната цигара?

Генерално пълненето на резервоара е лесната част. Зависейки от устройството, които използвате методите може да са различни. На основните комплекти често махате дриптипа и слагате течността в резервоарчето. Други атомайзери или подчета могат да имат гумено капаче отдолу или отстрани, което трябва да отворите след като сте премахнали подът от системата и да го напълните, също вариант, които съществува е да отвиете капачката при дрип типа и да излеете течността в зададените за това отвори.

 1. Има ли копче за включване и изключване ?

Тук отново зависи от устройството, което ползвате. Повечето комплекти за начинаещи не включват бутон за да може вейпъра да премине по – лесно от обикновенни цигари към електронни без да има нужда да изгражда навик да натиска бутон преди дръпка, като оставим това на страна, голяма част от модовете за напреднали включват един или повече бутони, най – често този за включване и изключване се натиска 3, 5, 7 пъти зависейки от модела.

 1. Как да избера най – подходящият комплект за мен ?

Винаги препоръчваме да започнете с нещо, което е препоръчително за начинаещи или да позвъните на нашите специалисти на тел. +359898873333 за да можем да Ви съдействаме в избирането на първият Ви вейп.

Сравнение на продукти