Меню
Меню
Как да изберем най - доброто ниво на никотин за нашата течност

26.03.2022 19:21:58

Как да изберем най - доброто ниво на никотин за нашата течност

Въведение

 

Колко никотин трябва да получа в моята вейп течност? Много ли е 5% никотин? Прочетете, за да получите отговори на някои често срещани въпроси, които може да задават както начинаещи, така и дългогодишни вейпъри.

Имайте предвид, че нивата на никотин във вейп течностите варират, така че като начало трябва да се определи каква е толерантността на всеки индивид към никотина.

 

Как действат нивата на никотин?

 

За хората, които искат да заменят пушенето с вейпинг, трябва да направят няколко неща, относно нивата на никотин:

  • нивото на никотина трябва да съответства на това, което получават от цигарите. В противен случай е малко вероятно те да продължат да изпаряват.
  • усещането от изпаряването трябва да отразява това от пушенето на цигари. За да получите същия вид удар в гърлото като цигара, нивото на никотина, в допълнение към вида на устройството, трябва да е достатъчно, за да възпроизведе същото усещането, като това да пушите обикновена цигара.

Някои бивши пушачи търсят алтернатива на тютюнопушенето и искат да съчетаят правилната сила на никотина, с която се чувстват комфортно. Докато други търсят да започнат с достатъчно високо никотиново съдържание и след това в крайна сметка да намалят консумацията си до нула.

Тъй като никотинът предизвиква пристрастяване, от съществено значение е да се ограничи желанието за цигари. Ефектите на това съединение са това, което прави пушенето толкова опасно, защото желанието кара хората да пушат повече. Когато може да се намери правилната сила, тогава е по-вероятно бившият пушач да остане точно такъв. Истински бивш пушач.

От обратната страна на монетата за нивото на никотина е човекът, който е нов във вейпинга и който никога не е пушил цигари. Има много 0% електронни течности, на които непушачите могат да се насладят.

 

Разликата между вейпинга и пушенето.

 

Изпаряването на електронни течности действа като средство за вкарване на никотина в тялото по същия начин, както пушенето, чрез вдишване. Дотук обаче приликите свършват.

 

Колко никотин има в една цигара в сравнение с вейпинга?

 

Повечето цигари имат между 4 и 14 mg всяка.

Колко от това се абсорбира в тялото зависи от това колко дълбоко вдишва човек и каква част от цигарата всъщност е изпушена. Не целият никотин попада в тялото, тъй като повечето хора си правят паузи между всмукванията, което означава, че част от цигарата се изгаря, без да се вдишва.

Това е същото за вейпинга. Колко никотин попада в тялото, независимо от силата на течността за изпаряване, зависи от:

  • колко дълбоко поема въздух вейпърът,
  • колко често си дръпват и какъв вид устройство се използва.

Количеството на това съединение, което се абсорбира при изпаряване е между 20-50%. Това означава, че вейпърът ще достави на тялото си количество от 3,6 до 9 mg, в сравнение с обикновения пушач, който ще получи между 4 mg и 40 mg никотин само за 10 цигари.

Колко вейп е необходим, за да се равнява на цигара, зависи от твърде много фактори, за да се отговори разумно на този въпрос. Ще отнеме малко експериментиране с различни концентрации на вейп течности, за да откриете златната среда.

Имайки предвид какво означава високо съдържание на никотин, Ви моля да бъдете много внимателни. Голямото предимство, което вейпърите имат пред пушачите, е да знаят точно колко никотин съдържа тяхната електронна течност и дали 5% никотин е много.

 

Силните страни на никотина във вейп течността

 

Няма строго определени нива на никотин във вейп течностите. Какво има в електронните течности, що се отнася до никотина? Много ли е 5% никотин?

За да разберете нивата на никотин, количеството е посочено в милиграми на милилитър. Нивата на никотин варират от нула, до 36 mg на милилитър.

Нулев никотин очевидно ще бъде посочен като 0%

Силата на никотина, която е изписана върху бутилката, е броят на милиграмите на милилитър течност.

  • Това означава, че бутилка от 10 ml със сила 18 mg/ml ще съдържа 180 mg никотин (18 mg x 10 ml).
  • По същия начин, бутилка от 30 ml от 18 mg/ml електронна течност ще съдържа 540 mg никотин (18 mg x 30 ml).

След това трябва да разберете колко милилитра течност използвате за определен период от време, например на ден. Средно един вейпър използва около 1 ml на ден, със сила 18 mg/ml, това е 18 mg, но не забравяйте, че тялото не усвоява целия никотин.

 

Какво е добро никотиново ниво при вейпинга?

 

Като общо правило, високо концентрираните електронни цигари ще осигурят повече никотин, отколкото под танка.

Обикновено електронните цигари могат да задоволят пушачите с нужното им ниво на никотин. Високите нива на никотин, от които се нуждаят заклетите пушачи, обикновено могат да бъдат намерени и в електронните цигари.

Всеки производител определя своите стандарти за силата на електронната течност. Но все пак има градация, която е установена от дълго време:

 

  • 0 mg/ml означава, че електронната течност не съдържа никотин
  • 3 mg/ml най-ниското ниво, идеално за тези, които искат да намалят количеството никотин
  • 6 mg/ml се използва от хора, които искат да се насладят на пълния вкус на вейп течността, но с ниско ниво
  • 12 mg/ml за тези, които са пушили 1 опаковка на ден
  • 18 mg/ml за тези, които са пушили повече от 1 кутия на ден
  • 24 mg/ml много високо ниво; за заклети пушачи, които пушат повече от 2 кутии на ден
  • 36 mg/ml най-високото ниво, използвано за разреждане на електронна течност с ниско ниво на никотин

Sub-Ohm вейпинг обикновено означава по-ниска концентрация на никотин. Въпреки че нивата са по-ниски, е възможно да получите подобно вдишване както при цигарите. Под-омовото изпаряване произвежда повече пара, така че може да вдишате повече никотин.

Обикновено sub-Ohm вейп модовете съдържат от 3 до 6 mg, за да дадат на пушача същото удовлетворение от пушенето. Не се препоръчва да се прибягва до течности с високо никотиново съдържание, тъй като те могат да бъдат твърде груби и да придадат твърде много активно вещество, дори и на заклетите пушачи

 

Какво е най-високото ниво на никотин във вейп течностите?

 

Течностите с най-високото ниво на никотин, са още известни още като никотинови соли.

Може да намерите никотинови соли с до над 50 mg на милилитър течност. Това звучи стряскащо много и наистина е така. Обикновено обаче една-две дръпки от тези електронни течности могат да задоволят никотиновия ви глад.

Въпреки това, никотинът е наркотик и при това опасен. Въпреки че няма вероятност никой да се сблъска с никотиново отравяне по време на вейпинг, това може да причини заболяване, ако дозата е по-висока от тази, с която е свикнал вейпърът.

 

Как да намаля никотина в моя вейп?

 

Целта е да отвикнете, като преди това трябва да намерите правилното никотиново ниво за изпаряване и след това постоянно да намалите приема на принципа проба-грешка.

Тъй като нивото на никотина в електронната течност е ясно, е много лесно да се правят корекции. Заклетият пушач вероятно ще иска да започне с електронна цигара, която не само предлага правилното никотиново ниво, но и възпроизвежда усещането за пушене. Да експериментирате е по-добре, като започнете с по-висока никотиново ниво и видите как се чувства.

Колко често човек изпарява, както и колко дълбоко вдишва, ще играят роля за това колко удовлетворяващо може да бъде вейп изживяването. След като се установи кое е правилното никотиново ниво, след това постепенно, то може да бъде намалено, като се вземе течност с по-нисък интензитет.

Едно нещо, което трябва да избягвате, е да бързате да намалите никотина или да го откажете, ако да речем, използваният мод не осигурява правилното усещане.

Прекалено бързото действие на никотиновите течности с по-ниска концентрация може да доведе до чувство на неудовлетвореност и да накара вейпъра отново да стане пушач. Както при повечето неща в живота, няма универсален подход към изпаряването с никотин. Някои може никога да не се отучат напълно от никотина, а други може да намерят удовлетворение от вейпинга и да се насладят на без никотиновите електронни течности. Както вейпърите, така и пушачите могат да получат съвети за спиране на пристрастяването към никотина.

FDA препоръчва използването на никотинова заместителна терапия, известна още като вейпинг, за да се откаже напълно от никотина. Тъй като изпаряването, като начин за спиране на тютюнопушенето все още означава да бъдете контролирани от никотин. За това целта трябва да бъде напълно да се откажете от никотина.

Пътуването до намиране на правилното ниво на никотин може да бъде на моменти вълнуващо, на моменти  разочароващо. Ключът е да влезете с отворен ум, да задавате много въпроси и да сте информирани. Направете това и наградата може да бъде дълги години да на живот без тютюнев дим.

 

Заключение

 

Когато избирате течност, вземете предвид особеностите на навиците Ви за пушене. Най-добрият вариант, избран от много начинаещи вейпъри, е 1,5-3 mg/ml.

Важно е да се вземе предвид честотата на изпаряване. Така че, ако правите само няколко дръпки, трябва да предпочитате течности, съдържащи средни до високи количества никотин. Ако електронната цигара е винаги с вас, изберете течност с минимално съдържание на никотин.

Коментари

Ивайло Манев
Ивайло Манев 22.09.2022 Никотино
Стефан Юлиянов
Стефан Юлиянов 06.06.2022 Много полезна информация! Благодаря!

Остави коментар

Вейп Блог

Вейп Блог - www.boombvaping.com

Как да изберем най - доброто ниво на никотин за нашата течност

Как да изберем най - доброто ниво на никотин за нашата течност - www.boombvaping

Въведение Колко никотин трябва да получа в моята вейп течност? Много ли е 5% никотин? Прочетете, за да получите отговори на някои често срещани въпроси, Въведение Колко никотин трябва да получа в моята вейп течност? Много ли е 5% никотин? Прочетете, за да получите отговори на някои често срещани въпроси, 2022-08-21T09:58:04+03:00 Как да изберем най - доброто ниво на никотин за нашата течност

<p><strong><u>Въведение</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Колко никотин трябва да получа в моята вейп течност? Много ли е 5% никотин? Прочетете, за да получите отговори на някои често срещани въпроси, които може да задават както начинаещи, така и дългогодишни вейпъри.</p> <p>Имайте предвид, че нивата на никотин във вейп течностите варират, така че като начало трябва да се определи каква е толерантността на всеки индивид към никотина.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Как действат нивата на никотин?</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>За хората, които искат да заменят пушенето с вейпинг, трябва да направят няколко неща, относно нивата на никотин:</p> <ul> <li>нивото на никотина трябва да съответства на това, което получават от цигарите. В противен случай е малко вероятно те да продължат да изпаряват.</li> <li>усещането от изпаряването трябва да отразява това от пушенето на цигари. За да получите същия вид удар в гърлото като цигара, нивото на никотина, в допълнение към вида на устройството, трябва да е достатъчно, за да възпроизведе същото усещането, като това да пушите обикновена цигара.</li> </ul> <p>Някои бивши пушачи търсят алтернатива на тютюнопушенето и искат да съчетаят правилната сила на никотина, с която се чувстват комфортно. Докато други търсят да започнат с достатъчно високо никотиново съдържание и след това в крайна сметка да намалят консумацията си до нула.</p> <p>Тъй като никотинът предизвиква пристрастяване, от съществено значение е да се ограничи желанието за цигари. Ефектите на това съединение са това, което прави пушенето толкова опасно, защото желанието кара хората да пушат повече. Когато може да се намери правилната сила, тогава е по-вероятно бившият пушач да остане точно такъв. Истински бивш пушач.</p> <p>От обратната страна на монетата за нивото на никотина е човекът, който е нов във вейпинга и който никога не е пушил цигари. Има много 0% електронни течности, на които непушачите могат да се насладят.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Разликата между вейпинга и пушенето.</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Изпаряването на електронни течности действа като средство за вкарване на никотина в тялото по същия начин, както пушенето, чрез вдишване. Дотук обаче приликите свършват.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Колко никотин има в една цигара в сравнение с вейпинга?</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Повечето цигари имат между 4 и 14 mg всяка.</p> <p>Колко от това се абсорбира в тялото зависи от това колко дълбоко вдишва човек и каква част от цигарата всъщност е изпушена. Не целият никотин попада в тялото, тъй като повечето хора си правят паузи между всмукванията, което означава, че част от цигарата се изгаря, без да се вдишва.</p> <p>Това е същото за вейпинга. Колко никотин попада в тялото, независимо от силата на течността за изпаряване, зависи от:</p> <ul> <li>колко дълбоко поема въздух вейпърът,</li> <li>колко често си дръпват и какъв вид устройство се използва.</li> </ul> <p>Количеството на това съединение, което се абсорбира при изпаряване е между 20-50%. Това означава, че вейпърът ще достави на тялото си количество от 3,6 до 9 mg, в сравнение с обикновения пушач, който ще получи между 4 mg и 40 mg никотин само за 10 цигари.</p> <p>Колко вейп е необходим, за да се равнява на цигара, зависи от твърде много фактори, за да се отговори разумно на този въпрос. Ще отнеме малко експериментиране с различни концентрации на вейп течности, за да откриете златната среда.</p> <p>Имайки предвид какво означава високо съдържание на никотин, Ви моля да бъдете много внимателни. Голямото предимство, което вейпърите имат пред пушачите, е да знаят точно колко никотин съдържа тяхната електронна течност и дали 5% никотин е много.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Силните страни на никотина във вейп течността</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Няма строго определени нива на никотин във вейп течностите. Какво има в електронните течности, що се отнася до никотина? Много ли е 5% никотин?</p> <p>За да разберете нивата на никотин, количеството е посочено в милиграми на милилитър. Нивата на никотин варират от нула, до 36 mg на милилитър.</p> <p>Нулев никотин очевидно ще бъде посочен като 0%</p> <p>Силата на никотина, която е изписана върху бутилката, е броят на милиграмите на милилитър течност.</p> <ul> <li>Това означава, че бутилка от 10 ml със сила 18 mg/ml ще съдържа 180 mg никотин (18 mg x 10 ml).</li> <li>По същия начин, бутилка от 30 ml от 18 mg/ml електронна течност ще съдържа 540 mg никотин (18 mg x 30 ml).</li> </ul> <p>След това трябва да разберете колко милилитра течност използвате за определен период от време, например на ден. Средно един вейпър използва около 1 ml на ден, със сила 18 mg/ml, това е 18 mg, но не забравяйте, че тялото не усвоява целия никотин.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Какво е добро никотиново ниво при вейпинга?</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Като общо правило, високо концентрираните електронни цигари ще осигурят повече никотин, отколкото под танка.</p> <p>Обикновено електронните цигари могат да задоволят пушачите с нужното им ниво на никотин. Високите нива на никотин, от които се нуждаят заклетите пушачи, обикновено могат да бъдат намерени и в електронните цигари.</p> <p>Всеки производител определя своите стандарти за силата на електронната течност. Но все пак има градация, която е установена от дълго време:</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>0 mg/ml означава, че електронната течност не съдържа никотин</li> <li>3 mg/ml най-ниското ниво, идеално за тези, които искат да намалят количеството никотин</li> <li>6 mg/ml се използва от хора, които искат да се насладят на пълния вкус на вейп течността, но с ниско ниво</li> <li>12 mg/ml за тези, които са пушили 1 опаковка на ден</li> <li>18 mg/ml за тези, които са пушили повече от 1 кутия на ден</li> <li>24 mg/ml много високо ниво; за заклети пушачи, които пушат повече от 2 кутии на ден</li> <li>36 mg/ml най-високото ниво, използвано за разреждане на електронна течност с ниско ниво на никотин</li> </ul> <p>Sub-Ohm вейпинг обикновено означава по-ниска концентрация на никотин. Въпреки че нивата са по-ниски, е възможно да получите подобно вдишване както при цигарите. Под-омовото изпаряване произвежда повече пара, така че може да вдишате повече никотин.</p> <p>Обикновено sub-Ohm вейп модовете съдържат от 3 до 6 mg, за да дадат на пушача същото удовлетворение от пушенето. Не се препоръчва да се прибягва до течности с високо никотиново съдържание, тъй като те могат да бъдат твърде груби и да придадат твърде много активно вещество, дори и на заклетите пушачи</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Какво е най-високото ниво на никотин във вейп течностите?</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Течностите с най-високото ниво на никотин, са още известни още като никотинови соли.</p> <p>Може да намерите никотинови соли с до над 50 mg на милилитър течност. Това звучи стряскащо много и наистина е така. Обикновено обаче една-две дръпки от тези електронни течности могат да задоволят никотиновия ви глад.</p> <p>Въпреки това, никотинът е наркотик и при това опасен. Въпреки че няма вероятност никой да се сблъска с никотиново отравяне по време на вейпинг, това може да причини заболяване, ако дозата е по-висока от тази, с която е свикнал вейпърът.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Как да намаля никотина в моя вейп?</u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Целта е да отвикнете, като преди това трябва да намерите правилното никотиново ниво за изпаряване и след това постоянно да намалите приема на принципа проба-грешка.</p> <p>Тъй като нивото на никотина в електронната течност е ясно, е много лесно да се правят корекции. Заклетият пушач вероятно ще иска да започне с електронна цигара, която не само предлага правилното никотиново ниво, но и възпроизвежда усещането за пушене. Да експериментирате е по-добре, като започнете с по-висока никотиново ниво и видите как се чувства.</p> <p>Колко често човек изпарява, както и колко дълбоко вдишва, ще играят роля за това колко удовлетворяващо може да бъде вейп изживяването. След като се установи кое е правилното никотиново ниво, след това постепенно, то може да бъде намалено, като се вземе течност с по-нисък интензитет.</p> <p>Едно нещо, което трябва да избягвате, е да бързате да намалите никотина или да го откажете, ако да речем, използваният мод не осигурява правилното усещане.</p> <p>Прекалено бързото действие на никотиновите течности с по-ниска концентрация може да доведе до чувство на неудовлетвореност и да накара вейпъра отново да стане пушач. Както при повечето неща в живота, няма универсален подход към изпаряването с никотин. Някои може никога да не се отучат напълно от никотина, а други може да намерят удовлетворение от вейпинга и да се насладят на без никотиновите електронни течности. Както вейпърите, така и пушачите могат да получат съвети за спиране на пристрастяването към никотина.</p> <p>FDA препоръчва използването на никотинова заместителна терапия, известна още като вейпинг, за да се откаже напълно от никотина. Тъй като изпаряването, като начин за спиране на тютюнопушенето все още означава да бъдете контролирани от никотин. За това целта трябва да бъде напълно да се откажете от никотина.</p> <p>Пътуването до намиране на правилното ниво на никотин може да бъде на моменти вълнуващо, на моменти &nbsp;разочароващо. Ключът е да влезете с отворен ум, да задавате много въпроси и да сте информирани. Направете това и наградата може да бъде дълги години да на живот без тютюнев дим.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><u>Заключение </u></strong></p> <p><strong><u>&nbsp;</u></strong></p> <p>Когато избирате течност, вземете предвид особеностите на навиците Ви за пушене. Най-добрият вариант, избран от много начинаещи вейпъри, е 1,5-3 mg/ml.</p> <p>Важно е да се вземе предвид честотата на изпаряване. Така че, ако правите само няколко дръпки, трябва да предпочитате течности, съдържащи средни до високи количества никотин. Ако електронната цигара е винаги с вас, изберете течност с минимално съдържание на никотин.</p>

, , ,

Ивайло Манев Ивайло Манев

2022-09-22T13:15:40+03:00
Никотино

Стефан Юлиянов Стефан Юлиянов

2022-06-06T13:03:50+03:00
Много полезна информация! Благодаря!
Сравнение на продукти