Меню
Меню
Ръководство за използване на батерии за вейп устройства

20.08.2022 12:13:32

Ръководство за използване на батерии за вейп устройства

Какво представляват батериите 21700 и 18650? Ръководство за начинаещи вейпъри или как безопасно да използват външни литиево-йонни батерии за своите вейп модове.

Тъй като вейп устройствата стават все по-мощни външни литиево-йонни батерии стават все по-често срещани. Те могат да бъдат страхотни за ежедневен вейп и при пътуване, тъй като предлагат повече мощност и могат да избегнат проблема с чакането, докато вашето устройство се зареди, преди да можете да го използвате.

Но това оставя много въпроси относно това колко безопасни са тези литиево-йонни батерии, колко дълго издържат, дали могат да се носят в самолети и безопасно ли е да се зареждат през нощта? Тук ще отговорим на вашите въпроси!

Какво представляват батериите 21700 и 18650?

Литиево-йонните батерии се използват в много електрически устройства, включително вейп модове, фенери и телефони. Предлагат се в различни размери и могат да осигурят различни нива на мощност и ампераж в зависимост от батерията и марката.

Числата 18650 и 21700 просто се отнасят до физическия размер на литиево-йонната клетка. За 18650 това е 18 mm диаметър x 65 mm дължина. За 21700 е 21 mm x 70 mm. Докато обяснението е просто, разликата е дълбока. Лесно се вижда с бързо изчисляване на обема.

18650 - 3,14(9 х 9)(65) = 16 532 кубични мм

21700 - 3,14(10,5 x 10,5)(70) = 24 233 кубични мм

Допълнителни 5 mm дължина и 3 mm диаметър ни дават 47% повече обем. Това е малко повече от 7700 кубически мм пространство за опаковане с доставящ енергия анод, катод и електролитен материал.

BoomBVaping предлага както батерии 18650, така и 21700, които са най-често срещаните външни батерии, използвани във вейп модовете. Можете също така да закупите външни зарядни устройства за батерии, за да презареждате бързо няколко батерии наведнъж.

Безопасни ли са литиево-йонните батерии?

Когато се използват правилно, литиево-йонните батерии 21700 и 18650 са безопасни за използване. Но износените или повредени клетки могат да бъдат опасни и да доведат до късо съединение. Внимавайте и проверявате защитното покритие на вашите батерии всеки път, когато ги използвате.

Ако забележите разкъсване или повреда на гнездото на батерията, или че изолационните пръстени са се повредили, не използвайте батерията. Можете да закупите по отделно гнезда/капаци за батерии и резервни изолационни пръстени, за да замените всички, които са повредени.

Повредените гнезда или изолационни пръстени могат да доведат до директно късо съединение, което да причини пожар, експлозия, с което може да нарани хора и да доведе до имуществени щети. Също така е важно да проверявате контактните краища за всякакви отломки или мръсотия и да ги поддържате чисти.

Безопасни ли са незащитените литиево-йонни батерии?

Не, не трябва да използвате литиево-йонни батерии, ако нямат защитен капак. Това включва батерии 18650 и 21700, които често се използват във вейп модовете. Ако не са защитени, батериите могат да предизвикат късо съединение и да доведат до пожари или дори експлозии.

Колко дълго издържа батерията докато изпаряваме?

Ако използвате своите 18650 батерии за вашия мод, времето необходимо за изпразване на батерията, ще варира в зависимост от употребата. Ако изпарявате често и правите дълги, продължителни дръпки при висока мощност, батерия 18650 може да се изтощи само за няколко часа.

21700 батерии ще издържат по-дълго от 18650, въпреки че те също ще се изтощят сравнително бързо, ако се използват често и при висока мощност. Препоръчваме да използвате 21700 батерии, ако сте страстен вейпър, използващ устройство с ниско съпротивление, субомно устройство (особено DTL), тъй като те ще издържат по-дълго при по-високи мощности, необходими за субомови намотки.

Въпреки това, ако се използват при по-ниска мощност и по-рядко, батериите 18650 и 21700 могат да издържат цял ​​ден. Добра идея е да имате няколко резервни батерии и външно зарядно устройство, така че винаги, когато имате нужда да имате напълно заредена резервна, готова за употреба.

Можете ли да вземете 18650 батерии в самолет?

Да, можете да вземете своите литиево-йонни батерии в самолет, въпреки че зависи от това с коя компания летите и дали съхранявате батериите в джоба си или в чекирания багажа.

При повечето авиокомпании можете да носите до две резервни вейп батерии (и една в устройството) във вашия ръчен багаж, като някои компании позволяват до 4 резервни батерии. Уверете се, че са в защитна обвивка и не показват признаци на повреда.

Важно е да проверите списъка с ограничени артикули за вашата авиокомпания, преди да пътувате, за да сте сигурни, че спазвате техните правила за безопасност.

Контролен списък за носене на батерии в самолет

  • Уверете се, че батериите не са повредени по никакъв начин (няма драскотини или разкъсвания в защитния капак, изолационният пръстен присъства и е непокътнат).
  • Батериите се пазят от всякакви течности и са в сигурна опаковка.
  • Ако батерията е в устройство в регистрирания ви багаж, уверете се, че устройството е изключено и не може случайно да се включи.
  • Резервните батерии обикновено не се допускат в чекирания багаж. Вместо това ги вземете в ръчния си багаж.
  • Литиево-йонните батерии, използвани в самолети, не трябва да надвишават 100 ват часа (можете да изчислите това, като разделите стойността на mAh на 1000, след което я умножите по напрежението).

Можете ли да презаредите вейп батерии 18650?

Да, повечето външни 18650 и 21700 батерии могат да се презареждат, въпреки че е важно първо да проверите указанията на производителя. Можете да закупите външни гнезда за зареждане на батерии, включително единични, двойни и четворни гнезда, които побират до четири клетки.

За зареждане на литиево-йонни батерии се препоръчват външни зарядни устройства. Въпреки че в определени случаи е възможно да се зареждат в самите устройства, се препоръчва използване на външно зарядно, тъй като това може да разгради клетката по-бързо и с течение на времето е възможно да намали производителността на батерията.

Винаги зареждайте батериите си докрай, преди да ги използвате отново, за да поддържате ефективността им. Не позволявайте батерията да се изтощи напълно, тъй като това също може да намали ефективността и с течение на времето.

Колко време отнема зареждането на батериите?

Това зависи от това дали използвате външно зарядно устройство или  зареждате батериите в самото устройството. Използването на външно зарядно устройство, като XTAR, е най-добрият начин за презареждане на вашите вейп батерии.

Използването на специални зарядни устройства за батерии помага да се удължи живота на батериите ви, тъй като те имат функции за безопасност и могат напълно да заредят батерия 21700 за няколко часа.

Някои вейп модове, Digiflavor Kit Tube MTL (+siren G MTL 4ml), разполагат с USB Type-C порт за зареждане, който позволява на потребителя да зарежда устройството с батерия докато тя е вътре в него.

Това обикновено отнема повече време за пълно зареждане и ние не препоръчваме да зареждате батериите докато са в устройството, тъй като с течение на времето, това може да доведе до намаляване на капацитета на батерията.

Безопасно ли е да зареждате батерии 18650 през нощта?

Не препоръчваме да зареждате литиево-йонни батерии през нощта. Никога не трябва да оставяте външни батерии без надзор по време на зареждане, в случай че устройството или батериите се повредят и причинят пожар или експлозия.

Повечето външни зарядни на батерии разполагат с редица функции за безопасност за предотвратяване на презареждане или откриване на дефектни батерии. Това обаче не означава, че трябва да ги оставяте без надзор, особено когато спите или сте извън дома си  за по-продължителен периоди от време.

Можете ли да поправите обвивката на батерията?

Ако забележите повреда на обвивката (Battery Wraps) на литиево-йонната батерия, можете да закупите нова обвивка, за да опаковате отново батерията и да се уверите, че е напълно защитена. Можете също да закупите изолационни пръстени, за да замените всички, които са повредени на вашата литиево-йонна батерия.

Литиево-йонните цилиндрични клетки са подобни на батериите, използвани в много ежедневни устройства като мобилни телефони и обикновено се считат за безопасни, но съществуват сериозни рискове за личната безопасност, произтичащи от неправилна употреба.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Вейп Блог

Вейп Блог - www.boombvaping.com

Ръководство за използване на батерии за вейп устройства

Ръководство за използване на батерии за вейп устройства

Какво представляват батериите 21700 и 18650? Ръководство за начинаещи вейпъри или как безопасно да използват външни литиево-йонни батерии за своите вейп мо Какво представляват батериите 21700 и 18650? Ръководство за начинаещи вейпъри или как безопасно да използват външни литиево-йонни батерии за своите вейп мо 2022-08-21T10:36:42+03:00 Ръководство за използване на батерии за вейп устройства

<p><strong><u>Какво представляват батериите 21700 и 18650? Ръководство за начинаещи вейпъри или как безопасно да използват външни литиево-йонни батерии за своите вейп модове.</u></strong></p> <p>Тъй като вейп устройствата стават все по-мощни външни литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> стават все по-често срещани. Те могат да бъдат страхотни за ежедневен вейп и при пътуване, тъй като предлагат повече мощност и могат да избегнат проблема с чакането, докато вашето устройство се зареди, преди да можете да го използвате.</p> <p>Но това оставя много въпроси относно това колко безопасни са тези литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, колко дълго издържат, дали могат да се носят в самолети и безопасно ли е да се зареждат през нощта? Тук ще отговорим на вашите въпроси!</p> <p><strong><u>Какво представляват батериите 21700 и 18650?</u></strong></p> <p>Литиево-йонните <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> се използват в много електрически устройства, включително <span><a href="https://boombvaping.com/category/veyp-modove-vape-mods">вейп модове</a></span>, фенери и телефони. Предлагат се в различни размери и могат да осигурят различни нива на мощност и ампераж в зависимост от батерията и марката.</p> <p>Числата 18650 и 21700 просто се отнасят до физическия размер на литиево-йонната клетка. За 18650 това е 18 mm диаметър x 65 mm дължина. За 21700 е 21 mm x 70 mm. Докато обяснението е просто, разликата е дълбока. Лесно се вижда с бързо изчисляване на обема.</p> <p>18650 - 3,14(9 х 9)(65) = 16 532 кубични мм</p> <p>21700 - 3,14(10,5 x 10,5)(70) = 24 233 кубични мм</p> <p>Допълнителни 5 mm дължина и 3 mm диаметър ни дават 47% повече обем. Това е малко повече от 7700 кубически мм пространство за опаковане с доставящ енергия анод, катод и електролитен материал.</p> <p><span><a href="https://boombvaping.com/">BoomBVaping</a></span> предлага както <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> 18650, така и 21700, които са най-често срещаните външни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, използвани във <span><a href="https://boombvaping.com/category/veyp-modove-vape-mods">вейп модовете</a></span>. Можете също така да закупите външни зарядни устройства за батерии, за да презареждате бързо няколко <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> наведнъж.</p> <p><strong><u>Безопасни ли са литиево-йонните батерии?</u></strong></p> <p>Когато се използват правилно, литиево-йонните <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> 21700 и 18650 са безопасни за използване. Но износените или повредени клетки могат да бъдат опасни и да доведат до късо съединение. Внимавайте и проверявате защитното покритие на вашите <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> всеки път, когато ги използвате.</p> <p>Ако забележите разкъсване или повреда на гнездото на батерията, или че изолационните пръстени са се повредили, не използвайте батерията. Можете да закупите по отделно гнезда/капаци за <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> и резервни изолационни пръстени, за да замените всички, които са повредени.</p> <p>Повредените гнезда или изолационни пръстени могат да доведат до директно късо съединение, което да причини пожар, експлозия, с което може да нарани хора и да доведе до имуществени щети. Също така е важно да проверявате контактните краища за всякакви отломки или мръсотия и да ги поддържате чисти.</p> <p><strong><u>Безопасни ли са незащитените литиево-йонни батерии?</u></strong></p> <p>Не, не трябва да използвате литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, ако нямат защитен капак. Това включва <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> 18650 и 21700, които често се използват във <span><a href="https://boombvaping.com/category/veyp-modove-vape-mods">вейп модовете</a></span>. Ако не са защитени, батериите могат да предизвикат късо съединение и да доведат до пожари или дори експлозии.</p> <p><strong><u>Колко дълго издържа батерията докато изпаряваме?</u></strong></p> <p>Ако използвате своите 18650 <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> за вашия мод, времето необходимо за изпразване на батерията, ще варира в зависимост от употребата. Ако изпарявате често и правите дълги, продължителни дръпки при висока мощност, батерия 18650 може да се изтощи само за няколко часа.</p> <p>21700 <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> ще издържат по-дълго от 18650, въпреки че те също ще се изтощят сравнително бързо, ако се използват често и при висока мощност. Препоръчваме да използвате 21700 <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, ако сте страстен вейпър, използващ устройство с ниско съпротивление, субомно устройство (особено DTL), тъй като те ще издържат по-дълго при по-високи мощности, необходими за субомови намотки.</p> <p>Въпреки това, ако се използват при по-ниска мощност и по-рядко, батериите 18650 и 21700 могат да издържат цял ​​ден. Добра идея е да имате няколко резервни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> и външно <span><a href="https://boombvaping.com/category/zaryadni">зарядно устройство</a></span>, така че винаги, когато имате нужда да имате напълно заредена резервна, готова за употреба.</p> <p><strong><u>Можете ли да вземете 18650 батерии в самолет?</u></strong></p> <p>Да, можете да вземете своите литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> в самолет, въпреки че зависи от това с коя компания летите и дали съхранявате батериите в джоба си или в чекирания багажа.</p> <p>При повечето авиокомпании можете да носите до две резервни вейп <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> (и една в устройството) във вашия ръчен багаж, като някои компании позволяват до 4 резервни батерии. Уверете се, че са в защитна обвивка и не показват признаци на повреда.</p> <p>Важно е да проверите списъка с ограничени артикули за вашата авиокомпания, преди да пътувате, за да сте сигурни, че спазвате техните правила за безопасност.</p> <p><strong><u>Контролен списък за носене на батерии в самолет</u></strong></p> <ul> <li>Уверете се, че батериите не са повредени по никакъв начин (няма драскотини или разкъсвания в защитния капак, изолационният пръстен присъства и е непокътнат).</li> <li>Батериите се пазят от всякакви течности и са в сигурна опаковка.</li> <li>Ако батерията е в устройство в регистрирания ви багаж, уверете се, че устройството е изключено и не може случайно да се включи.</li> <li>Резервните <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> обикновено не се допускат в чекирания багаж. Вместо това ги вземете в ръчния си багаж.</li> <li>Литиево-йонните <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, използвани в самолети, не трябва да надвишават 100 ват часа (можете да изчислите това, като разделите стойността на mAh на 1000, след което я умножите по напрежението).</li> </ul> <p><strong><u>Можете ли да презаредите вейп батерии 18650?</u></strong></p> <p>Да, повечето външни 18650 и 21700 <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> могат да се презареждат, въпреки че е важно първо да проверите указанията на производителя. Можете да закупите външни гнезда за зареждане на <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>, включително единични, двойни и четворни гнезда, които побират до четири клетки.</p> <p>За зареждане на литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> се препоръчват външни <span><a href="https://boombvaping.com/category/zaryadni">зарядни устройства</a></span>. Въпреки че в определени случаи е възможно да се зареждат в самите устройства, се препоръчва използване на външно зарядно, тъй като това може да разгради клетката по-бързо и с течение на времето е възможно да намали производителността на батерията.</p> <p>Винаги зареждайте батериите си докрай, преди да ги използвате отново, за да поддържате ефективността им. Не позволявайте батерията да се изтощи напълно, тъй като това също може да намали ефективността и с течение на времето.</p> <p><strong><u>Колко време отнема зареждането на батериите?</u></strong></p> <p>Това зависи от това дали използвате външно <span><a href="https://boombvaping.com/category/zaryadni">зарядно устройство</a></span> или&nbsp; зареждате батериите в самото устройството. Използването на външно <span><a href="https://boombvaping.com/category/zaryadni">зарядно устройство</a></span>, като <span><a href="https://boombvaping.com/product/xtar-vc2-charger">XTAR</a></span>, е най-добрият начин за презареждане на вашите вейп <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>.</p> <p>Използването на специални <span><a href="https://boombvaping.com/category/zaryadni">зарядни устройства</a></span> за <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> помага да се удължи живота на батериите ви, тъй като те имат функции за безопасност и могат напълно да заредят батерия 21700 за няколко часа.</p> <p>Някои вейп модове, <a href="https://boombvaping.com/product/digiflavor-kit-tube-mtl-siren-g-mtl-4ml">Digiflavor Kit Tube MTL (+siren G MTL 4ml)</a>, разполагат с USB Type-C порт за зареждане, който позволява на потребителя да зарежда устройството с батерия докато тя е вътре в него.</p> <p>Това обикновено отнема повече време за пълно зареждане и ние не препоръчваме да зареждате батериите докато са в устройството, тъй като с течение на времето, това може да доведе до намаляване на капацитета на батерията.</p> <p><strong><u>Безопасно ли е да зареждате батерии 18650 през нощта?</u></strong></p> <p>Не препоръчваме да зареждате литиево-йонни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> през нощта. Никога не трябва да оставяте външни батерии без надзор по време на зареждане, в случай че устройството или батериите се повредят и причинят пожар или експлозия.</p> <p>Повечето външни зарядни на <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span> разполагат с редица функции за безопасност за предотвратяване на презареждане или откриване на дефектни <span><a href="https://boombvaping.com/category/baterii">батерии</a></span>. Това обаче не означава, че трябва да ги оставяте без надзор, особено когато спите или сте извън дома си &nbsp;за по-продължителен периоди от време.</p> <p><strong><u>Можете ли да поправите обвивката на батерията?</u></strong></p> <p>Ако забележите повреда на обвивката (<a href="https://boombvaping.com/category/battery-wraps">Battery Wraps</a>) на литиево-йонната батерия, можете да закупите нова <span><a href="https://boombvaping.com/category/battery-wraps">обвивка</a></span>, за да опаковате отново батерията и да се уверите, че е напълно защитена. Можете също да закупите изолационни пръстени, за да замените всички, които са повредени на вашата литиево-йонна батерия.</p> <p>Литиево-йонните цилиндрични клетки са подобни на батериите, използвани в много ежедневни устройства като мобилни телефони и обикновено се считат за безопасни, но съществуват сериозни рискове за личната безопасност, произтичащи от неправилна употреба.</p>

, , ,
Сравнение на продукти